2014/04/07

Predavanje o očuvanju domaćih sorata bilja

Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) u suradnji sa Udrugom za biosjemenarstvo i Gradskom knjižnicom Velika Gorica u utorak, 15. travnja 2014., u sklopu obilježavanja Dana borbe za prava seljaka i malih OPG-a, održat će predavanje o mogućnostima pokretanja sjemenarske proizvodnje i stavljanja autohtonih sorti na sortnu listu čuvanih sorti.
  

Predavanje na temu "Očuvanje domaćih sorata bilja kroz pokretanje sjemenarske proizvodnje" održat će mag. ing. agr. Mara Bogović, u prostorijama Gradske knjižnice Velika Gorica, na adresi Zagrebačka 37, s početkom u 18 sati.

Gđa. Bogović već dugi niz godina radi na pokretanju sjemenarstva i zaštiti domaćih sorti u Varaždinskoj županiji. Ujedno je to i početak ZMAG-ovog rada na analizi sjemenarske politike u praksi. Želja im je na praktičnim primjerima istražiti što nosi ta procedura, koliko je prikladna za mala gospodarstva, ali i odgonetnuti brojna druga pitanja.


Više o temi očuvanja i razmjene starih sorata sjemena možete pročitati na: http://www.agroklub.com/sajmovi-dogadjanja/predavanje-o-ocuvanju-domaceg-sjemena/12884/





 
_______________________________________________________________________________________
Izvori slika:
http://www.yenra.com/seeds/seeds.jpg
http://greenseedlings.files.wordpress.com/2011/02/seedling.jpg


Nema komentara:

Objavi komentar